Mazemeler;
500 gr un
20 gr yaşmaya
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Alabildiği kadar su
Tuz
İç harcı;
500 gr peynir
1 demet maydanoz yada dere otu
1 yumurtanın sarısı
Yapılışı;
1. Mayayı biraz suda eritin. Sıvı yağı, sütü, unu ve tuzu koyup alabildiği kadar su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Hamuru 6 bezeye ayırın. Bezeleri 5 dakika daha dinlendirin.
2. Bezeleri teker teker açıp, iç harcı koyun. Kenarları içe doğru katlayıp, pide şeklini verin.
3. Pideleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pideler kızaraıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder