22 Aralık 2013 Pazar

Klasik Waffle Tarifi

1,5 su bardağı su
2 tam + 1/4 çay kaşığı aktif kuru maya
1/3 su bardağı şeker
3 su bardağı un, eleyin
1/4 çay kaşığı tuz
3 tam yumurta + 1 yumurtanın akı
1,5 su bardağı tam yağlı süt
8 çorba kaşığı (120ml) eritilmiş tereyağı , sıcak olmasın
2 çay kaşığı sıvıyağ
2 paket vanilya

Yapılışı;
1. Yarım su bardağı suyu (41-43 derecede) ısıtın. Termometreniz yoksa elinizin dayanabileceği ısıda olmalı. Kuru mayayı ve bir çimdik şekeri ekleyip malzemeler eriyene kadar karıştırın. Mayalanması için 10 dakika kadar bekletin.
2. Başka bir kaba unu ve tuzu eleyin.
3. Kabaran mayaya 2 yumurta sarısı ve bir tam yumurtayı ve şekeri ekleyip karıştırın. Kalan bir bardak suyu, yumurtayı, yağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
4. Sıvı karışımı unlu karışıma ilave edin. Topak kalmayıncaya kadar karıştırın.
5. 3 yumurtanın akını kar haline gelinceye kadar elektirikli mikserle çırpın.
6. Yumurta aklarını hamura yedirin. Bir saat mayalandırın. 15 dakikada bir karıştırın.
7. Waffle makinesini ısıtın. Hamurdan birer kepçe döküp pişirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder