2 Aralık 2013 Pazartesi

Susamlı Kurabiye

1 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı (yumuşak)
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta (birinin akını ayır)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartmatozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı kuru üzüm (sıcak suda bekletin ki şişsinler)
Susam


Bir yumurtanın akı, üzüm ve susam dışındaki malzemelerden yumuşak bir hamur yapın. Kuru üzümleride ekleyip iyice karıştırın.
Yumurta akını çırpın. Hamurdan ceviz büuüklüğünde parçalar kopartıp avcunuzun içinde yuvarlayın. Hamurları yumurta sarısına daldırıp susama bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. 350F/175 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder