21 Mayıs 2014 Çarşamba

Tahinli Pide

İnsan vatanından uzakta hamilelik geçirince aklına binbir çeşit yemek geliyor. Ozamanlar tarif bulmakta şimdiki kadar kolay değildi ama hangi blogdan aldığımı hatırlamadığım bu tarif tam anlamıyla tatmin ediciydi. Hamilelik boyunca iki günde bir tahinli pide yaptım desem abartmış olmam:) Çok yememden mi yoksa çocukla uğraşmaktanvakit olmamasından mı bilmem uzunca süre yapmadım tahinli pideyi.birkaç ay önce birkaç kez denmişliğim oldu çok başarısızlardı ama bu hafta inat edip değişik şekillerde dnedim ve hatamı buldum;) buyrun tarifi Malzemeler; 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ılık su 1 su bardağından bir parmak az şeker ( 3/4 su bardağı ) 2 yumurta 2 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı maya veya 1 küp yaş maya Aldığı kadar un 1 su bardağı tahin 1 su bardağı su 1/2 su bardağı toz şeker Yapılışı; Mayayı 1 su bardağı ılık suda 1 yemek kaşığı şekerle birlikte eritip köpürmesi için bekletin. Eğer yaş maya kullanıyorsanız bekletmeye gerek yok. Köpüren mayayı, yumurtaların beyazlarını,sıvı yağı, kalan şekeri derince bir kapta karıştırın. Aldığı kadar unu ve tuzu ilave edip elinize yapışmayacak kıvama gelinceye dek yoğurun. Bir önemli nokta daha malzemeler oda sıcaaklığında olmalı. Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir ortamda dinlendirin. Hamur iki katına çıktığında yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. Hamurları bir süre daha dinlendirin. Hamurların ortasından kenarlarına doğru bastırarak büyütün. Ortaları havuz gibi olmalı. Kenarlarını içe doğru kıvırın. Tahin su ve şekeri karıştırıp hamurların ortasına yeterli derecede koyun. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 350F/180 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder