24 Mayıs 2014 Cumartesi

Kırmızı Fasulye Sosu


Cipsi hiç sevmem yanında sosu olmayınca. Bu denediğim tarifi yabancı bir dergiden aldım. Çok lezzetli bir protein deposu. Sos üzerinde yoğurt ve sotelenmiş soğan harika bir üçlü oldu. Kızarmış ekmeklerin üzerinde harika bir atıştırmalık hatta kahvaltık olabilir. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. 

Malzemeler;
250 gr kuru kırmızı fasulye
2,5 su bardağı tavuk suyu
Yarımşar tatlı kaşığı kekik, kimyon ve tuz
1 defne yaprağı
1 tane çubuk tarçın
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan, piyazlık doğrayın
Yarım su bardağı yoğurt, arzuya göre arttırılabilir
Yanında CİPS

Yapılışı;
Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suda ıslatın. 
Fasulyeleri süzüp orta büyüklükte bir tencereye aktarın. Tavuk suyunu, kekik, kimyon, tuz, defne yaprağı ve tarçını ekleyin. Kapağını kapatıp harlı ateşte kaynatın. Kaynayan fasulyelerin ısısını orta dereceye düşürün. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
Defne yaprağı ve çubuk tarçını alıp fasulyeleri süzün. Suyunu atmayın kıvamını ayarlamak için kullanılacaktır. 
Soğanları kısık ateşte zeytinyağıyla soteleyin. 
Fasulyeleri rondoda çekin. Kalan suyuda ekleyip kıvamını ayarlayın. 

Servis tabağına önce fasulye püresini sonra yoğurt ve soğanları aktarıp servis yapın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder