Bu bisküviyi yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç husus var. Tereyağı ve süt soğuk olmalı. Çok fazla yoğrulmamalı ve de yoğurma işlemi elle yapılmamalı. Tereyağı vücut ısında çok kolay eridiği için sonuç başarılı olmaz.
Bu bisküvileri bu sabah oğlumla birlikte kahvaltı için hazırladık. Yapımı çok kolay ve çok kısa sürede hazırlanıyor. Sıcak servis yapıldığı içinde hiç beklemeden yiyebilirsiniz.
Bu tarif bizim gibi çekirdek bir aile için ideal ama daha fazla bisküvi elde etmek için malzemeleri iki katına çıkartabilirsiniz.
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı (15gr) kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tuz
105 gr soğuk tereyağı (küp küp doğrayıp yeniden dolaba koyun)
1 su bardağından bir parmak az süt (3/4 su bardağı)
Yapılışı;
Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin ve rondoya aktarın. Tereyağınıda ilave edip kısa kısa rondoyu çalıştırın. Tam olarak birbirine karışmayacak malzemeler. Nasıl ifade edilir bilemiyorum ama elinize aldığınızda unun içinde küçük tereyağı parçaları kalmış olmalı.
Sütü ekleyip kısa kısa rondoyu çalıştırmaya devam edin. Hamur toplanınca un serpilmiş bir zemine alın. Merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp istediğiniz şekillerde kesin. Kalıp, bardak bıçak vs kullanılabilir.
Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 450F/230 dereceli fırında 8-10 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder