Yarım kilo un
Yarım paket yaş maya(20gr)
300 ml ılık süt
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr tereyağı (3 çorba kaşığı)
Yapılışı;
Mayayı ve toz şekeri ılık sütün içinde karıştırarak eritin. Rondonun içine unu ve tuzu eleyin. Sütlü karışımı ekleyip karıştırın. Hamur toparlanmaya başladığında küçük küplere bölünmüş tereyağını ekleyin. Tereyağı hamura iyice karıştığında robotu durdurup hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Derin bir kaseyi yağlayıp hamuru yerleştirin. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda mayalanması için bekletin. Fırını 200 derece/400F de ısıtın. Hamurdan parçalar kopartıp düğüm şeklini verin. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Bu şekilde üzerini örtüp 15 dakika daha bekletin. Kızgın fırında ekmekler kızarıncaya dek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder