30 Kasım 2014 Pazar

KOLAY TAVUK GÖĞSÜ

Resmin tavuk göğsü gibi gözükmediğinin farkındayım. Bu sefer pudingi yaydığım borcamın tabanına bisküvi kırıntıları serdim. Siz istediğiniz şekilde servis yapın. Tarçın, fındık, fıstık vb...

Malzemeler;
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 litre süt

Yapılışı;
1) Tereyağı ve unu kısık ateşte 5 dakika kavurun. Yakmamaya dikkat edin. Un kokusu çıktıktan sonra ocaktan alıp karıştırarak ılıtın. 
2) Kalan diğer malzemeleri ekleyip karıştırarak pişirin. Muhallebinin kıvamı koyulaşıp baloncuklar patlayınca ocaktan alın. 
3) Kaymak tutmaması için arasıra karıştırarak ılıtın. Mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpın. 
4) kuruyemiş yada bisküvi ile servis edicekseniz tepsinin tabanına yayın. Sade servis yapıcaksanız tepsiyi ıslatıp muhallebiyi boşaltın. Dolapta birkaç saat dinlendirip servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder