30 Kasım 2014 Pazar

PATATESLİ TUZLU KEK

Kokusu dayanılmaz ama ben dayandım :)) 2,5 aydır dukan devam. Kaybedilen 14 kilogram bana engel oluyor;))
Malzemeler;
2 yumurta 
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
3 orta boy patates
1 soğan 
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon 
Yarım çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
Yumurtaları mikserle 5 dakika çırpın. Yoğurt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, tuz ve baharatları ilave edip birkaç dakika daha çırpın. 
Patatesleri küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Soğan ve patatesi kek harcına ekleyip karıştırın. 
Fırını 180 derece/350F ta ısıtın.  Yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine harcı ilave edin. Önceden ısıtılmlş fırında  40 dakika kızarana dek pişirin. 
Sıcak servis yapın. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder