4 Ocak 2015 Pazar

ÇÖREK OTLU KURABİYE


Malzemeler;
250 gr tereyağı, oda sıcaklığında
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı çörek otu 
1 çay bardağı susam
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un

Yapılışı;
Yumurtanın sarısı dışındaki bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamuru un serpilmiş bir zeminde 1 cm kalınlığında açın. Bisküvi kalıbıyla kesip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden 350F/ 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ılık olarak servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder