26 Aralık 2016 Pazartesi

KLASIK KUTUK PASTA

KEKIN MALZEMELERI;
4 yumurta
3/4 kap seker
1 vanilya
2/3 kap un
1/3 kap kakao
1+1/2 tatli kasigi kabartma tozu
1/4 tatli kasigi tuz
1/4 kap+2 corba kasigi eksi krema
1/4 kap  siviyag
Pudra sekeri

 YAPILISI;
1) Firini 350F/ 180derecede isitin.17,5 inch*12,5 inch (44cm*32cm) lik tepsiyi once yaglayin. Daha sonra yagli kagit serip yeniden yaglayin.
2) yumurta ve Şekeri elektrikli mikserin en hizli devirinde 5 ile 7 dk arasinda krema kivami alana kadar cirpin. Vanilyayi ekleyip 1 dk daha cirpin.
3) Unu, kakaoyu, kabartma tozu ve tuzu eleyin. Nazik bir sekilde yumurtali karisima ekleyin.
4) Eksi krema ve siviyagi karistirip kek harcina ekleyin. Cok fazla karistirmamaya ozen gosterin.
5) Hazirladiginiz tepsiye esit oranda yayin. 10-12 dk kadar pisirin. Kurdan yardimiyla pistigini kontrol edebilirsiniz.
6) Firindan cikinca keki tepside 2-3 dk dinlendirin. Temiz bir mutfak ortusunun uzerine pudra sekeri serpin. Keki ortunun uzerine ters cevirin. Pisirme kagidini siyirin. Keki uzun tarafindan baslayarak rulo yapin. Bu sekilde tamamen sogutun.



VANILYALI KREMSANTI
MALZEMELER
2 kap krema
1/2 kap pudra sekeri
1 vanilya

YAPILISI;
1) Tum malzemeyi elektrikli mikserin orta devrinden biraz daha hizli ayarlayarak 2-3  dakika katilasana kadar cirpin. (Ben gercek vanilya kullandim). Buzdolabinda dinlendirin.

CIRPILMIS GANAJ KREMA
MALZEMELER;
450 gr bitter cikolata
2 kap krema

YAPILISI;
1) Cikolatayi isiya dayanikli bir kaba yerlestirin. Kremayi kaynatin.cikolatanin uzeinebosaltip karistirin. Puruzsuz bir kivam alana kadar cirpin. Bu sekilde oda isisinaulasana dekbekletin kullanmadan once mikserin orta devrinden biraz daha yuksek ayarda 5-8 dk kadar cirpin. Kivami surulebilir  durumda olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder