26 Aralık 2016 Pazartesi

KLASIK KUTUK PASTA DEVAMI

Keki acin. Yuzeyine esit sekilde kremsantiyi surup yeniden rulo yapin. Her iki ucundan verev parcalar kesin. Bu parcalardan birini uzerine digerini yanina koyup ganaj ile sivayin. Catal ile uzerine cizikler atip agac gorunumu verin.
Mantar ve biberiye dallariyla susleyin.  Son olarakta pudra sekeriyle kar yagdirin.

Mantar ve biberiye tarifi asagida





Onceki yayinda kekin, ic ve dis kremalarinin tarfini paylastim. Daha fazla yazmama izin vermedi. Buradan devam ediyorum.

BEZEDEN MANTARLAR;
MALZEMELER 
Kakao
6 büyük yumurta beyazi, oda isisinda 
1+1/4 kap seker
1/2 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi krem tartar
Eritilmis cikolata
YAPILISI;
1) firini 225F /100 derecede isitin.
2) 2 en büyük boy firin tepsisini pisirme kagidiyla doseyip kakao serpistirin.
3) kucuk bir tencereye cok az su koyup kaynatin. Cirpma islemini gerceklestireceginiz kaseye yumurta aklarini, sekeri, krem tartari ve tuzu ekleyin. Kaseyi kaynayan suyu uzerine  oturtun. Benmari usulu sekeri eriyinceye kadar cirpin. Seker eriyince mikserin en yuksek devirinde 5-8 dk aradi cirpin. Rengi parlak beyaz olucak. Ters cevirdiginizde dokulmemeli.

4) kremayi Sikma torbasina alin. Mantarlarin sap ve bas kisimlarini esit oranda sIkIn. Uzerlerine hafif kakao serpin. 1-1,5 saat kadar pisirin.
5) Bezeler soguyunca  eritilmis cikolata yardimiyla mantarlari olusturun.

KRISTAL BIBERIYELER
MALZEMELER;
1 kap seker
Yarim kap su
Biberiye dallari

YAPILISI;
1) yarim kap seker ve suyu kaynatin. 5 dk kaynadiktan sonra ocaktan alin.
2) biberiyeleri once serbete daha sonra kalan sekere bulayin. Kullanmadan once iyice kurutun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder