2 Ocak 2017 Pazartesi

YUVALAMA

MALZEMELER;
Yarim kilo et
1 su bardagi nohut, aksamdan islatin
1 su bardagi ince bulgur
2 corba kasigi un
2,5 litre et suyu
750 gr yogurt
3 corba kasigi un, terbiyede kullanmak icin
Tuz

YAPILISI; 
1) Eti kusbasi dograyip, haslayin. Nohutu ayri bir tencerede haslayin. Bulguru kisir yapar gibi islatin. Uzerini kapatip bekletin. Yumusayan bulgura 2 corba kasigi unu ekleyin. Ara sira elinizi islatarak yogurun. Isin en zor kismi burasi :)) nohut buyuklugunde koftecikler yapin.
2) Haslanan ete et suyunu ve nohutlari ekleyin. Corba kaynamaya baslayinca bulgur koftelerini ilave edin. Corba kaynamaya devam ederken terbiyesini hazirlayin.
3) Yogurdu ve unu cirpin. Kaynayan corbanin suyundan azar azar terbiyeye ilave edin. Hizlica karistirin. Ilik terbiyeyi corbaya ekleyin. Bir tasim kaynatin. Tuzunu ayarlayip, atesten alin.

Dilerseniz tereyag ve kirmizi toz biber yakip corbaya ekleyin.

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder