3 Ocak 2017 Salı

MISKET LIMONLU KURABIYE

MALZEMELER 
1,5 su bardagi un 
Yarim su bardagi nisasta
225 gr tereyagi
Yarim su bardagi pudra sekeri 
2 corba kasigi misket limonu suyu
1 tatli kasigi rendelenmis misket kabugu rendesi
Kurabiyelerin uzerine serpmek icin pudra sekeri



YAPILISI;
1) Unu ve nisastayi karistirin.
2) Oda sicakliginda yumusamis olan tereyagi ve pudra sekerini mikser yardimiyla krema kivami alincaya deck cirpin. Limon suyu ve limon kabugu rendesini ilave edip, karistirmaya devam edin. Son olarak unlu karisimi ekleyip, hamur toparlanana kadar cirpin.
3) Hamuru 45 dakika buzdolabinda dinlendirin.
4) Firini 350F/175 derecede isitin.
5) Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartip avcunuzun icinde yuvarlayin. Hafifce bastirip pisirme kagidi dosenmis tepsiye dizin. 
6) kurabiyelerin alti hafif kizarincaya kadar pisirin. 20 dk kadar.  
7) Pisen kurabiyeleri sogutma teli uzerine alin. Sogudugunda pudra sekeri serpin. 
AFIYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder