3 Ocak 2017 Salı

VANILYA KREMALI PASTA

KEKIN MALZEMELERI;
225 gr tereyagi, yumusak
2 kap tozseker
6 yumurta, sarisi ve beyazi ayrilmis
3 kap kek unu
1 corba kasigi kabartma tozu
3/4 tatli kasigi tuz
1 kap buttermilk (turkcedeki karsiligini bulamadim. Simdilik sut kullanin)
2 cubuk vanilya 
KEKIN YAPILISI;
1) Firini 350 F/180 derecede isitin. 2 adet 9 inch / 22 cm lik kek kalibini yaglayin ve tabanina pisirme kagidi doseyin.
2) teryagi ve sekeri mikseri orta derecede kullanarak 3-4 dk cirpin. Yumurta sarilarini teker teker ekleyin. Iyice karistirin.
3) ayri bir kaba un, kabartma tozu ve tuzu eleyin. 
4) Unu ve buttermilk (yada sutu) yavas yavas kek karisimina ekleyin. Yani biraz un biraz sut olarak. Vanilyayi ekleyip iyice cirpin.
5) yumurta aklarini temiz bir cirpici ile ayri bir kapta kar gibi olana dek cirpin.
6) kopuren yumurta  aklarini keke 4 seferde ilave edin. 
7) Karisimi kaplara bosaltip 30 dk kadar pisirin. Pisip pismedigini kurdan yardimiyla test edin.
8) kremayi pastaya sivamadan once kekleri tamamaen sogutun.


KREMANIN MAZEMELERI;
290 gr tereyagi
950 gr pudra sekeri
2/3 kap buttermilk veya sut
Vanilya cubugu
1 cimdik tuz

1) tereyagi, pudra sekeri ve tuzu iyice karistirin. Buttermilk veya sutu ekleyip surulebilir kivamda bir krema elde edin. En son vanilyayi ekleyip iyice cirpin.


Keklerin once arasina daha sonra tum yuzeyine kaplayin.



AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder