4 Ocak 2017 Çarşamba

PASTANE POGACASI

MALZEMELER
3 su bardagi ilik sut
1 su bardagi siviyag
2 yumurta, 1 tanesinin sarisi uzerine surulmek icin ayrilmis
40 gr yas maya
3 silme corba kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
8 su bardagi un

YAPILISI 
1) Sut, siviyag, 1 yumurta ve 1 yumurtanin sarisi, maya, seker ve tuzu karistirin. Unu ekleyip yogurun. Ilk etapta elinize yapisan civik bir hamur olucak korkmayin. Yogurdukca toparlanacak.
2) hamur un uzerini kapatip sicak bir ortamda mayalandirin.
3) Firini 400F / 180 derecede isitin.
4) Hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar kopartin. Ortasini acip dilediginiz ic malzemeyi koyup, kapatin. Pogacalarin uzerini kapatip yeniden mayalandirin.
5) mayalanan pogacalarin uzerine yumurta sarisi surup susam serpin. Sicak Firinda kizarincaya kadar pisirin.
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder