5 Ocak 2017 Perşembe

VANILYALI MELEKLERIN KEKI

MALZEMELER
1,5 kap kek unu
2 kap seker
2 kap yumurta beyazi, oda isisinda (14 yumurtadan)
1 tatli kasigi krem tartar
Yarim tatli kasigi tuz
2 vanilya cubugu
Pudra sekeri



YAPILISI
1) Firini 340F / 180 derecede isitin.
2) Unu ve 1 kap sekeri eleyin.
3) yumurta beyazlarini, krem tartar ve tuzu orta devirde hazirlanmis mikser yardimiyla kopurene kadar cirpin. Vanilya cubugunu uzunlamasina iki ye kesin. Bicagin sirtiyla icindeki tohumlari kaziyip yumurta beyazina ekleyin. Karistirmaya devam ederek kalan bir kap sekeri ekleyin. Yumurta beyazlarini cok sertlestirmemeye ozen gosterin. Unu yavas yavas ekleyip spatula yardimiyla harca karistirin.  Ortasi delik ve derin bir kek kalibina bosaltin. KALIP YAGLANMAYACAK.
4) 50 dakika kadar pisirin. Kurdan yardimiyla pisip pismedigini kontrol edin. Pisen keki kaliptan cikartmadan tamamen sogutun.
5) keki servis tabagina ters cevirip pudra sekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder