25 Aralık 2016 Pazar

MAKLUBE

MALZEMELER ;
750 gr kusbasi et
2 su bardagi pirinc
3 su bardagi sicak su
3-4 orta boy patates
1 cay bardagi bezelye
1adet orta boy havuc
Tuz, karabiber
1 corba kasigi tereyagi
Patatesleri kizartmak icin siviyag

YAPILISI 
1) etleri yumusayincaya kadar haslayin.
2) Pirinci sicak tuzlu suda 15 dk bekletin.
3) Tereyagini eritip etleri, tuz ve katabiberi ekleyip kavurun. Havuc ve bezelyeleri ekleyip, karistirin.
4) etleri pilavi pisireceginiz tencereye yayin.
5) patatesleri daire seklinde dograyin. Kizgin yagda kizartin. Etlerin uzerine dizin.
6) Pirinci baska bir tavada kavurup patateslerin uzerine yayin. 
7) 3 su bardagi sicak sits tuz ekleyip tencereye ilave edin.
8) tencerenin kapagini kapatip once harli daha sonra kisik ateste pisirin. 
9) pisen pilavin uzerine temiz bir bez ortup dinlendirin. Servis edeceginiz tabaga ters cevirin.

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder