20 Ocak 2017 Cuma

AKÇAAGAÇ SURUPLU, HURMALI VE CEVIZLI KEK

MALZEMELER;
KIRINTI KARISIMI için;
Yarim  kap un
1/4 kap lite kahverengi seker
Yarim tatli kasigi tarcin
1/4 tatli kasigi tuz
35 gr tereyagi, Oda isisinda 
2 corba kasigi akcaagac surubu 
Yarim kap dövülmüs ceviz

YAPILISI
1) Un, seker, tarçin be tuzu karistirin. Tereyag be surubu ekleyip parmak uçlarinizla karistirin. Kirinti gibi olucak. Cevizi ekleyip kekin üzerine dökmek üzere bekletin.
KEKIN MALZEMELER;
130 gr hurma, küçük dograyin
1 kap kaynar su 
Yarim tatli kasigi karbonat
115 gr tereyag , Oda isisinda
1/3 kap seker
1/3 kap kahverengi seker
2 yumurta, Oda isisinda
1/4 kap akcaagac surubu
2 tatli kasigi portakal kabugu rendesi
1 tatli kasigi akcaagac surubu esansi (olmasada olurdu)
1,5 kap un
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz 
Yarim kap süt 
1/4 kap taze portakal suyu

YAPILISI
1) Firini 350F/180 derecede isitin. 8 inch/20 cmlik kare bir kalibi yaglayin ve pisirme kagidiyla kaplayin. Iki yan taraftan pisirme kagidini uzun birakin ki kaliptan cikartmaniz kolay olsun.
2) Hurmalari derin bir kaba alin. Üzerine karbonati ve kaynar suyu ekleyip 5 dakika bekletin. Kullanmadan önce suyunu tamamen süzün.
3) Terayagi, ve sekerleri orta hizli calistirdiginiz mikserle 3-4 dk kadar çirpin. Arasira spatula yardimiyla kenarda kalan harci toplattirin. Mikserle hizini düsürüp yumurtalari teker teker ekleyin. Her eklemede spatulayla kenarda biriken harci toparlayin. Akcaagac surubu, portakal kabugu rendesi ve kullaniyorsaniz esansi ekleyin.
4) Bu arada unu, kabartma tozunu be tuzu eleyin. Un karisimini harca süt ve portakal suyu Ile birlikte yavas yavas ekleyin. ( Biraz un, süt yine un, portakal suyu gibi)
5) Son olarak hurmalari ekleyip spatula ile karistirin. 
6) Kaliba bosaltin. Üzerini düzleyip kirinti karisimini kekin üzerine yayin. 
7) 45 -50 dakika kadar pisirin. Uzeri cok kizarirsa bir pisirme kagidiyla kaptin. Kürdan yardimiyla test edin. Batirdiginiz kürdan kuru çikarsa pismis demektir.
8) Pisen keki 15 dakika kalibin içinde dinlendirin. Keki kaliptan çikartip tamamen sogutun. 
SIMDI SON ASAMA BIRAZ DETAYLI AMA LEZZETI INANILMAZ


GLEYZ için malzemeler
Yarim kap kahverengi seker
1/3 kap krema
60 gr tereyagi
3 çorba kasigi pudra sekeri

YAPILISI
1) Orta boy bir tencerede kahverengi seker, krema ve tereyagini orta isida kaynatin. 1,5 dk kadar. Tencereyi ocaktan alip Oda isina gelinceye kadar bekletin. Pudra sekerini ekleyip, karistirin. Kekin üzerine serpistirin.

Afiyet Bal seker olsun😋😋😋



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder