26 Ocak 2017 Perşembe

POUND CAKE

Malzemeler;
225 gr tereyagi, oda isisinda
2+3/4 kap un
1/2 kap kek unu
1 silme corba kasigi kabartma tozu
1 silme tatli kasigi tuz
2+1/4 kap seker
Vanilya
3 yumurta + 1 yumurta beyazi
1 kap tam yagli sut

Yapilisi;
1) Firini 350F / 180 derecede isitin. 2 somun kabini yaglayin. Pisirme kagidi doseyin, Hatta her iki taraftan cikartirken tutmak icin pay birakin. Pisirme kagidini da yaglayin.
2) Unlari, kabartma tozu ve tuzu eleyin.
3) Tereyagi, seker ve vanilyayi 3-4 dk mikser yardimiyla orta hizla cirpin. Yumurtalari teker teker ekleyin. Mikserin hizini yavaslatip unu ve sutu azar azar ekleyin.
4) Kek hamurunu iki ayri kaliba paylastirin. Isinmis firinda 55-60 dk nar gibi kizarana kadar pisirin. Bir kurdan yardimiyla pisip pismedigini konrtol edin. Pisen kekleri 15 dk kadar kalipta, daha sonra kaliptan cikartip tamamen sogutun. Dilediginiz sekilde servis edin.

Afiyet olsun...☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder