13 Şubat 2017 Pazartesi

ÖRGÜ AÇMA

Malzemeler;
Yarim su bardagi süt 
Yarim su bardagi yogurt 
Yarim su bardagi siviyag
2 yumurta+1 yumurta aki (sarisi uzerine surulecek)
3 tepeleme tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz 
Yarim paket (20gr) yasmaya
4 su bardagi un
Yapilisi;
1) Süt, yogurt ve siviyagi kucuk bir tencerede isitin. Dikkatli olun sicak degil ilik olucak. Ilinan malzemeleri karistirma kabiniza alin. Yumurtalar, maya, seker ve tuzu ilave edip karistrin. 
2) Unu eklerken dikkatli olun. Azar azar ilave edip elinize yapismayan bir hamur elde edin. 
3) Hamurun uzerini kapatip mayalandirin. Ben hamur kasesini firinin icine koyup yanina baska bir kaba sicak su koyarak mayalandiriyorum. Ayrica yas maya kullandigim icin islem cok cabuk gerceklesiyor.
4) Mayalanan hamuru hafif unlanmis tezgaha alip birkac kez katlatin ve iki esit parcaya ayirin. Herbir parcayida 8 esit parcaya bolun. 
5) Üçer tane hamur parcasini alip uzun rulo seklinde elinizle yuvarlayarak açin. Örgü seklinde verip tepsiye dizin. Yumurta sarisina (elinizde mevcutsa 1 corba kasigi krema ekleyin). Yumurta sarisini acmalarin uzerine surup file badem serpistirin. Bu sekilde tekrar mayalandirin. Ben yine firinin icinde sicak su Kabi koyarak iki kat olana dek mayalandirin.
6) Önceden isitilmis 430F/220 derecelik firinda kizarana dek pisirin. Yumusacik ve kocaman acmalariniz olucak. 

Acmalari ikiye yarip harika sandviçler elde edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder