18 Ağustos 2010 Çarşamba

CEVİZLİ PRENSES TATLISI (frambuaz sosuyla)

1 litre süt
200 gr toz şeker
150 gr irmik
50 gr buğday nişastası
100 gr dövülmüş ceviz
tarçın

FRAMBUAZ SOSU İÇİN
300 gr taze yada dondurulmuş frambuaz
150 gr şeker

Nişastayı sütle iyice ezin. İrmik ve şekeride ilave edin. Orta dereceli ocakta sürekli karıştırarak kaynatın. Koyu kıvam aldığında bir kaseye karışımın yarısını dökün. Arasına ceviz serpiştirin. Kalan yarısını da cevizlerin üzerini kapatarak boşaltın ve soğutun. Üzerine tarçın serpip servis yapın.
Frambuaz sosu için 300 gr frambuaz ve şekeri karıştırıp süzgeçten geçirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder