18 Ağustos 2010 Çarşamba

PATATESLİ İÇLİ KÖFTE

DIŞI İÇİN
3 su bardağı ince bulgur
yeterince su
1 yumurta
1-1,5 çay bardağı un
tuz

İÇİ İÇİN
4 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
tuz, karabiber
yarım çorba kaşığı salça

KÖFTELERİN SOSU İÇİN
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
pul biber

  • Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin. Salçayı ilave edip, bir dakika daha kavurun. Ardından incecik doğranmış patatesleri ve maydanozu ilave edin. Tuz ve biberini ayarlayarak ateşten alın. Daha sonra kullanmak üzere bekletin.
  • Bulguru yeterince sıcak su ile ıslatın (kısırlık ıslatır gibi). Bulgur şişince, içine unu, yumurtayı ve tuzu ilave ederek uzun süre yoğurun.
  • Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp, önce elinizi ıslatarak yuvarlayın. Sonra işaret parmağınız yardımıyla döndüre döndüre köftenin içini oyun. Mümkün olduğunca ince oymaya özen gösterin. Patatesli içten yeterince koyup köftenin ağız kısmını büzerek kapatın.
  • Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatın. Köfteleri kaynayan suya atıp 5-6 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile çıkartalım. Köfteleri dilerseniz kızartın. Ben kızartarak yaptım tadı çok güzeldi. Eğer kızartacaksanız fritöz kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Salçayı sıvı yağda 2 dakika kadar kavurun. Pul biberi ilave edip ateşten alın. Bu sosu köftelerin üzerine gezdirerek servis yapın.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder