18 Eylül 2010 Cumartesi

KÖFTELİ ERZİNCAN ÇORBASI

200 gr. yağsız kıyma
7-8 dal maydanoz
2 çorba kaşığı un
2 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
8 su bardağı et suyu
1 su bardağı erişte
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı kuru nane, tuz, karabiber


Kıymaya tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Köfteleri un serpilmiş tepsiye alın.
Soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Et suyu, maydanoz ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın.
Çorba suyu kaynamaya başlayınca erişte ve köfteleri ilave edin. Kısık ateşte erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sarımsakları ezip yoğurt ile çırpın. Yarım su bardağı su ilave edip karıştırın. Yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş döküp 5 dk. daha pişirdikten sonra ateşten alın. Üzerine kuru nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder