5 Ekim 2010 Salı

DOMATESLi YUMURTA

5 Kisilik
1 kg domates
200 gr tereyagi
5 yumurta
tuz, karabiber

Domatesleri, kabuklarini soyup dilimleyin ve kucuk kupler halinde dograyin. Dogranmis domatesleri bir tavaya koyup, tuz serpin. Orta ateste, suyunu salip yeniden cekinceye kadar pisirin.
Domatesler suyunu cekmeye baslayinca tereyagini ekleyin. Domatesleri tereyaginda 5 dakika kavurup uzerine yumurtalari kirin. Biberi serpip yumurtalari 5 dakika pisirin.
Pisen domatesli yumurtayi tabaklara aktarip, sicak olarak servis yapin..

2 yorum:

  1. BİRAZ EKMEK ALIP BANDIRSAM YETER BANA ELLERİNE SAĞLIK BLOĞUN YENİ GALİBA BENDE YENİ SAYILIRIM BANADA BEKLERİM SELAMETLE...

    YanıtlaSil
  2. Sonunda takip ediliyorum. Hala ogrenmeye calısıyorum Reyhan Hanım. En buyuk takıpcılerınızden olacagım. Gorusmek uzere....

    YanıtlaSil