18 Ocak 2011 Salı

CITIR EKMEK

Bir türlü isim bulamadım ekmekçiklerime...Bişi desem değil, bazlama hiç değil..İsmini bilen hatta uydurabilen varsa yorumlarınızı bekliyorum..

MALZEMELER;
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su

Sıvı yağ kızartma için...

HAZIRLANIŞI;
Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 su bardağı suyu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan yarım bardak suyu yavaş yavaş gerektiği kadar ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Çok ince olmayacak şekilde açın.
Yağı kızdırın. Hamurları teker teker arkası ve önü altın sarısı renk alana kadar pişirin.
Pişen hamurları kağıt havlu serilmiş servis tabağına dizin.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Pişiye benziyor ama,çıtır ekmek diyebiliriz gibi geldi bana :)
    Ellerine sağlık.
    sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler Zeliha hanim...

    YanıtlaSil