MALZEMELER;
1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
1 diş sarmısak, rendelenmiş
750 gr domates, rendelenmiş
Tuz
1 çay bardağı süt
1 dilim ekmek, kabukları alınmış
500 gr kıyma
1 çay bardağı parmesan peyniri
1 yumurta
Birkaç dal maydanoz, ince kıyılmış
Karabiber, mercanköşk
1 çorba kaşığı kadar ince doğranmış arpacık soğanı
250 gr spagetti
HAZIRLANIŞI;
Pul biber ve sarmısağı 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates ve tuzu ekleyin. Ocağın ısısını azaltıp 30 dakika kadar kaynatın.
Sütü ısıtıp ekmeği yumuşaması için süte batırın. Ekmeği sıkıp doğrayın.
Ekmekleri, kıymayı, peyniri, yumurtayı, maydanozu, tuzu, karabiberi, mercanköşkü, yarım çorba kaşığı zeytin yağını, sarmısak ve soğanı iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan küçük küçük köfteler elde edin.
Köfteleri kaynamakta olan domates sosunun içine atın. Kaynatmaya devam edin.
Makarnayı pişirin ve süzün. Sostan 1 çay bardağı kadar makarnaya ilave edip karıştırın.
Köfteli sosu makarnanın üzerinde parmesan peyniri serpiştirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder