MALZEMELER;
4 tavuk but
2 havuç
19-20 arpacık soğan
4 diş karanfil
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 soğan
3 kabak
3 su bardağı tavuk suyu
1.5 su bardağı pirinç
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber, yenibahar
HAZIRLANIŞI;
Tarifi yemek kitabından aldım. Pilav çok lezzetli oldu. Ben 4 yerine 1 diş karanfil kullandım. Ayrıca but yerine bütün tavuk kullandım.
Tavuk butlarının derilerini alıp derin bir tencereye yerleştirin. Havucun birini iri iri doğrayıp, karanfil, birkaç arpacık soğan, tuz ve karabiberle birlikte tencereye ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ilave edip kaynamaya bırakın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Bir havuç, 1 kabak ve 2 soğanı temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Bir çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. Doğranmış sebzeleri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun.
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra suyunu süzün. Kavrulmakta olan sebzelere ekleyip tozşeker ve yenibahar serpin. Tavuk suyunu ilave ederek karıştırın. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Kalan kabakları temizleyip halkalar halinde doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. Kabak dilimleri ve kalan arpacık soğanları ekleyip sote edin. Hazırladığınız pilavı derin bir fırın kabına alın.
Üzerine tavuk butlarını yerleştirip dereotu, sotelenmiş kabak ve arpacık soğanları ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Butları garnitürleriyle birlikte servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
AFİYE OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder