22 Şubat 2012 Çarşamba

KURABiYE


MALZEMELER;
2/3 su bardagi + 1 corba kasigi un
bir cimdik tuz
7 corba kasigi yumusak tereyagi
3/4 su bardagi pudra sekeri, elenmis
2 buyuk yumurta
1 paket vanilya

YAPILISI;
1.Firini 375F/190C derecede isitin.
2.Unu ve tuzu eleyip bir kenarda bekletin.
3.Tereyagini mikser yardimiyla krema haline gelene kadar cirpin.
4.Cirpmaya devam ederken sekeri ekleyin.
5.Ardindan yumurtalari, tuzu, ve vanilyayi ekleyin.
6.Unu ekleyip karistirdiktan sonra akiskan bir kurabiye hamuru elde edeceksiniz.
7.SIkma torbasina aktarip istediginiz sekli verebilirsiniz.
8.Tepsinize parsomen kagidi sermeyi unutmayin;))
9.Ayrica piserken yayiliyorlar..Tepsiye sIkarken ara vermeyi ihmal etmeyin.
10.10-12 dakika kadar pisirin...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder