4 Mart 2012 Pazar

BROWNÍLÍ KEK

Uzun yillar önce denedigim bu tatlinin tadi hala damagimda. Yapimi bi hayli zaman aliyor. 4 asamadan olusuyor. Her asamanin ardindan mikseri, tasi, tabagi yikamak zor ama tadi gercekten çok güzel. Arkadasim Aysegül'ün yardimlari olmasaydi sonuçtan bukadar memnun olurmuydum bilmiyorum;)

Malzemeler;
1. Kat;
1,5 su bardagi un
1 çorba kasigi kakao
1 silme tatli kasigi kabartma tozu
Yarim silme tatli kasigi tuz
6 çorba kasigi tereyagi, yumusak
1 su bardagi kahverengi seker
1 paket vanilya
2 yumurta
Yarim su bardagi fistik, kiyilmis

2. Kat;
500 gr krem peynir, oda sicakliginda
1 su bardagindan 2 parmak az seker
2 yumurta
1/3 su bardagi un

3. Kat;
1,5 su bardagi un
6 çorba kasigi kakao
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
Yarim su bardagi tereyagi
1 tepeleme su bardagi arti 1 çay bardagi seker
2 yumurta
1 su bardagindan biraz az fistik ezmesi
1 su bardagi süt

4. Kat;
2 paket hazir cikolatali mus
1 su bardagi süt
Fistik, cikolata parçalari, karamel sosu ( süslemek için)

1. Firini 350F/180 derecede isitin.
2. Iki tane borcami resimdeki gibi folya ile kaplayin.
1. Kat;
1. Un, kakao, kabartma tozu, ve tuzu karistirin.
2. Tereyagi, sekeri ve vanilyayi mikserle çirpin. Yumurtalar teker teker yedirin.
3. Fistik ve unlu karisimida ekleyip iyice çirpin.
4. Hazirladiginiz tepsiye bosaltin. Ilk Kat hazir.

2. Kat;
1. Krem peyniri mikserle çirpin.
2. Seker, yumurta ve unu ekleyin.
3. Ikinci kat olarak döseyin.

3. Kat;
1. Un, kakao, kabartma tozu, ve tuzu karistin.
2. Tereyagi ve sekeri mikserle çirpin.
3. Yumurtalari teker teker yedirin.
4. Fistik ezmesini ve sütü ekleyin.
5. Unlu karisimida yedirip üçüncü kati da bitirin.

Tatlimiz firina girmeye hazir. Ikinci borcami birincinin uzerine kapak olarak kapatin. Bu sekilde 1 saat pisirin. Kapagini alip 25-30 dakika daha pisirin. Firindan cikarttiktan sonra 30 dakika kadar dinlendirin. Soguyan tatliyi buzdolabina yerlestirin.

Son olarakta cikolatali musu hazirlayip soguyan tatlinin üzerine dökün. Istediginiz büyüklükte dilimleyip fistik, cikolata ve karamel sosuyla süsleyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder