10 Nisan 2012 Salı

DEFNELÍ KILIÇ ya da PALAMUT BALIGI

5 kisilik
Malzemeler ;
1 kg kiliç ya da palamut baligi (temizlenmis, kilçiksiz, iri kusbasi dogranmis)
Tuz
2 orta boy sogan
18 adet defne yapragi
3 çorba kasigi zeytinyagi
1 bag maydanoz, ince kiyilmis
1 adet limonun suyu

Yapilisi ;
1. Baliklari yikayip, bir süzgeçe çikarim. Tuz ve sogan ile ovup, serin bir yerde 2 saat bekletin.
2. Izgaranizi yakin. Her balik parçasinin ardina bir defne yapragi gelecek sekilde baliklari sislere dizin. Sisleri izgaraya yerlestirin. Kurumamalari için arasira zeytinyagi ile yaglayarak her yani kizarincaya kadar pisirin.
3. Ínce kiyilmis maydanozu bir servis tabaginin üzerine koyup yayin. Pisen sisleri bu tabaga çikarin. Üzerlerime zeytinyagini ve limon suyunu gezdirerek servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder