11 Nisan 2012 Çarşamba

ÍSKEMBE ÇORBASI

5 kisilik
Malzemeler ;
500 gr kuzu iskembesi
2,5 litre su
Tuz
4 çorba kasigi un
2 adet yumurta
1 çay bardagi sirke
100 gr tereyagi
1 çay kasigi kirmizi pulbiber
2 çay kasigi domates salçasi

Yapilisi ;
1. Temizlenmis ve yikanmis iskembeyi bir tencereye döseyip, üzerine suyu koyun ve kaynamaya birakin. Iyice yumusayincaya kadar pisirip, tuzunu ekleyin. Pisen iskembeyi süzdürerek suyundan çikarin, bir dograma tahtasi üzerine yerlestirin ve findik büyüklügünde parçalar biçiminde dograyin.
2. Ískembenin suyundan bir kepçe alip, unu sulandirin. Unlu suyu çorbaya katin, karistirarak çorbayi atese oturtup kivami koyulasincaya kadar pisirin. Dogradiginiz iskembeleri tencereye bosaltin ve 10 dakika daha pisirmeyi sürdürün.
3. Bir kapta yumurtalari, sirke ve tuz ile birlikte çirpin. Çorbayi atesten alin. Çorbanin suyundan biraz katarak yumurtali terbium to ilindirin. Çorbayi sürekli karistirarak terbiyeyi çorbaya yedirin. Tencerenin kapagini kapatip, 3-4 dakika dinlenmeye birakin.
4. Bu arada bir tavada tereyagini kirmizi biber ve salça ile ezerek kizdirin. Çorbanin üzerine biberli yagi gezdirerek servis yapin.

NOT; Iskembenin suyunun daha lezzetli olmasi için içine birkaç dis sarmisak, sogan, maydanoz dallari ve biraz ayçiçek yagi katabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder