10 Nisan 2012 Salı

TARAK PÍLAVI

Deniz ürünleri arasinda balik bazende karides yiyebildiklerim arasinda. Bu tarif ve bundan sonraki deniz ürünleriyle ilgili yayinlayacagim tarifler "denizden babam çiksa yerim" diyen arkadaslarim için;)))
Tarak denizde yasayan bir canliymis bende bu tarifle ögrendim;)
5 kisilik
Malzemeler ;
450 gr baldo pirinci (2 su bardagi)
10 adet tarak içi
150 gr tereyagi
2 orta boy sogan, ince kiyilmis
Tuz
1 litre su
3 çorba kasigi zeytinyagi

Yapilisi ;
1. Pirinci ayiklayin. Soguk su ile 3 su yikayip bulanik, nisastali suyunu dökün. Yikama suyu berraklasinca pirinci bir süzgeçe çikarip süzdürün.
2. Taraklari kaziyip, bol su ile iyice yikayarak temizleyin ve bir süzgeçe çikarin. Tereyagini tencerede kizdirin. Yag kizinca soganlari içinde pembelesinceye kadar kavurun. Pirinçleri ve tuzu da katarak biraz daha kavurup, 2 bardak su ekleyin. Pirinçler suyunu çekip, göz göz oluncaya kadar (diri birakarak) pisirin.
3. Taraklari temiz bir tencerenin dibine dizin. Üzerlerine kalan suyu ve zeytinyagini döküp, yari pismis pirinçleri bosaltin. Bir tasim kaynatip, üzerine bir tabak ve tencerenin kapagini kapatin. Kisik atese oturtarak 10 dakika pisirip atesten alin. Ilininca pilavi kenarli bir tepsiye ters çevirerek servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder