5 kisilik
Malzemeler ;
1 adet tavsan 2 kiloluk, temizlenip parçalara ayrilmis
Tuz
3 orta boy sogan, irice dogranmis
6 çorba kasigi sirke
10 dis sarmisak
100 gr tereyagi
Yapilisi ;
1. Tavsan parçalarini, hiç kanikalmamasi için birkaç saat soguk suyun içinde bekletip, yikayarak bir süzgeçe çikarin ve tuzlayin.
2. Parçalari, soganla birlikte tencereye yerlestirin. Üzerlerini kaplayacak kadar su içinde , atese oturtarak bir tasim kaynatin. Atesi kisip yaklasik 25 dakika pisirin. Suyunu ince tülbentten temiz bir kaba süzün. Sogan parçalarini tencereden alip, bir kenara ayirin.
3. Havanda sarmisaklari sirke ile dövün. Sarmisakli sirkeyi ve haslama suyunu tavsan parçalarinin üzerine dökün. Suyun yarisi kalincaya kadar kisik ateste pisirin.
4. Tavada tereyagini eritin. Yag kizinca ayirdiginiz soganlari içinde güzelce kizartin. Kizarmis soganlari tavsan etinin üzerine bosaltin ve suyunu iyice çekinceye kadar pisirmeyi sürdürün.
5. Suyunun hemen hemen tümünü çekmis yahniyi bir sahana aktarak servis yapin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder