27 Haziran 2012 Çarşamba

Yulaflı ve Peynirli Bisküvi

Yapımı kolay, yemesi keyifli, damakta bıraktığı lezzet harika. Yapım ve pişirme süresi pratik. Siz sofrayı kurana kadar pişmiş oluyorlar.
Malzemeler;
1 su bardağı + 1 büyük boy çay bardağı un (1+1/3 cups)
2 büyük boy çay bardağı yulaf (2/3 cups)
Yarım tatlı kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı ince kıyılmış frenk soğanı ( elimde bulunmadığı için ben kullanmadım)
2 büyük boy çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 eski usul çay bardağı küçük doğranmış tereyağı (1/4 cups)
2 büyük boy çay bardağı sulandırılmış yogurt (2/3 cups buttermilk)

Yapılışı;
1. Fırınınızı 220 derecede (425f) ısıtın. Unu, yulafı, tuzu, biberi, şekeri, kabartma tozunu, peynir ve frenk soganlarını karıştırın.
2. Tereyağını ekleyip parmaklarınızı kullanarak iyice malzemeleri birbirine yedirin. Yoğurdu da ekleyip hamur elde edin.
3. Hamuru unlu bir zeminde elinizle bastırarak biraz büyütün. Hamurun üzerine yoğurt sürün ve yulaf serpiştirin. Hamuru 8 uçgen parçaya ayırın.
4. Parşömen döşenmiş tepsiye dizin. 15-20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder