15 Temmuz 2012 Pazar

Fırında Brie Reçelli ve Bademli

Malzemeler;
Yarım su bardağı kabuksuz badem
Birer çimdik kızmızı toz biber, tarçın, nutmeg ve tuz
350 gramlık brie peyniri
3 çorba kaşığı kayısı reçeli
1 çay kaşığı taze biberiye

Yapılışı;
1. Fırını 375 (190) derecede ısıtın.
2. Bademleri tavada 5 dakika kadar kavurun. Ateşi söndürdükten sonra tuzu ve baharatları ekleyin. 2 çorba kaşığı bademi ayırın kalanını ince ince kıyın.
3. Brieyi ikiye bölün. Parşömen serili bir tepsiye brienin alt parçasını koyun. Üzerine 2 çorba kaşiği reçeli sürün. Findiklarin tamamını ve biberiyenin bir kısmini serpiştirin. Brienin diğer parçasını üzerine koyun. Kalan reçeli sürün, ayirdığınız bademleri ve kalan biberiyeyi üzerine serpiştirin.
3. 15-20 dakika kadar pişirin. Krakerle servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder