15 Temmuz 2012 Pazar

Patatesli Ay Çöreği

Çok lezzetliler;)
Malzemeler;
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 yumurta
Tuz
1 paket kabartma tozu
Susam
Aldığı kadar un

İç malzemesi;
200 gr kıyma
1 orta boy soğan
Tuz ve karabiber

Yapılışı;
1. Patatesleri ezin. Margarin, yumurta akı, tuz, kabartma tozu, un ve patatesleri yoğurun. Elinize yapışmayacak kıvamda hamur elde edin.
2. Kıymayı kavurun. İnce kıyılmış soğanlarıda ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzunu ve biberini ayarlayın.
3. Hamuru 6 parçaya ayırın. Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru dört parçaya kesin. Oluşan herbir üçgenin geniş tarafına iç malzemesini yayıp rulo yapın.
4. Ay şekli verdiğiniz çörekleri tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder