10 adet ayiklanmis orta boy karides
300 gr ispanak (dondurulmus)
1 adet sogan
1 yemek kasigi margarin
5 yemek kasigi Elma suyu
2 yemek kasigi sivi yag
125 gr tereyagi
1 adet yumurta sarisi
Yarim limonun suyu
Muskat
tuz
Yapilisi;
Ispanagi çözülmeye birakin
Sogani kiyin, margarinle pembelestirin. Çözülen ispanaklari iyice sIkIp sogana ilave edin. 5 dakika pisirip daha sonra 3 yemek kasigi Elma suyu, tuz, karabiber ve muskat ile tadlandirin.
karidesleri tuzlayip karabiberleyin. Sivi yagda kuvvetli ateste 2 dakika kavurun.
Sos için tereyagini bir tencerede eritin. Iyice isistip köpüklerini alin. Yumurta sarisini ayri bir kapta kalan Elma suyus ile karistirin. Teryagini kasik kasik alarak damlalar halinde yumurtaya ilave ed in ve karistirmaya devam ed in
Yagin tamamini bu sekilde sosa yedirdikten sonra limon suyu ve tuz katin.
Ispanaklari bir firirn kabina yayin. Karidesleri ispanagin üstüne koyup üzerlerine sosu gezdirin. 250 derecede isistilmis firinda 5 dakika pisirip servis yapin.
AFîYET OLSUN...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder