Malzemeler;
100 gr tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 lt (4 su bardağı) et yada tavuk suyu
300 gr yoğurt
Tuz
1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı;
1. Tereyağını bir tencerede eritin. Unu katıp, çırpma teli ile karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tencereye azar azar et suyunu ekleyin, topak kalmayincaya kadar karistirarak yaklaşık 15 dakika pişirin.
2. Bir kapta yoğurdu çorbanın suyundan azar azar katarak ılıtın. Çorba koyulaşmaya başlayınca, yoğurdu çorbaya ekleyin. Sürekli karıştırarak un kokusu gidinceye kadar çorbayı pişirmeyi sürdürün. Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın. Naneyi ekleyip servis yapın.
Not; bu çorbaya pişme sırasında pirinç konursa yayla çorbası yapmış olursunuz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder