1 su bardağı kek unu
1,5 su bardağı diyet şekeri
Bir çimdik tuz
200 gr ahududu
12 yumurta beyazı
1 çay kaşığı tartar krem
1 paket vanilya
Yapılışı;
Fırını 350F/180 derecede ısıtın. Unu, yarım su bardağı şekeri ve tuzu iki kez eleyin.
Yarım su bardağı ahududunu ezin ve elekten geçirerek çekirdeklerinden ayırın.
Elektrikli mikser yardımıyla yumurta beyazlarını hafif köpürene kadar 2 dakika çırpın. Tartar krem ve vanilyayı ekleyip orta derecede çırpmaya devam edin. Kar beyaz olduktan sonra kalan bir su bardağı şekeri ikişer kaşık olmak üzere yavaş yavaş ekleyin. Sert bir krema kıvamı alana kadar çırpın.
Unu ekeyerek yumurta beyazlarına ekleyin. Nazikçe karıştırın.
Kek hamurunun üçte birini yağlanmamış duz kek kalıbına dökün. Ahududunun yarısını ekleyin. Biraz daha kek hamuru koyup kalan ahududunu ekleyin. Son olarak kalan hamuru ekleyip, hamurun içinde bıçak gezdirerek hava kabarcıklarından kurtulun;)
Keki 35-40 dakka kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra soğutma aşaması icin kalıbı ters çevirin. Cam bir şişenin üzerine koyarak yerden yüksek bir şekilde sogutun.
Bir bıçak yardımıyla keki kalıptan çıkartın.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder