21 Eylül 2012 Cuma

Düğün Çorbası

Çorbanın lezzeti harikaydı. Resim cekmeye fırsat bulamadan bitti ne yazık ki. Bir dahaki sefere inşa'Allah.
Malzemeler
3 çorba kaşığı tereyağı
350 gr kuzu eti, kuşbaşı doğranmış
1 adet rendelenmiş soganın suyu
Yarım litre su
1 adet limonun suyu
3 çorba kaşıği un
2 yumurta
1 litre et suyu
Tuz, toz kırmızı biber
Domates salçası
Kuru reyhan yada maydanoz

Yapılışı
1. Tencerede yağın yarısını eritin. Yağ kızınca etleri içine atıp biraz kızartın. Üzerlerine soğan suyunu ve suyu ekleyip, bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Bir kapta limon suyunu ve unu yumurtalarla birlikte çırpın. Bu terbiyeye et suyunu katıp karıştırın. Topak kalmamasına dikkat edin. Terbiyeyi çorbaya yedirin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Tuzunu ayarlayın.
3. Kalan tereyağını kırmızıbiber ve salça ile ezerek kızdırın. Salçalı yağı çorbanın üzerine gezdirip, reyhan yada maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder