1 kilo kuşbaşı koyun eti
3 orta boy soğan, ince kıyılmış
3 orta boy domates, kabuklarını soyup ince doğrayın
Tuz, karabiber, kekik
Maydanoz, ince kıyılmış
Yapılışı;
Eti bir kaba koyun. Soğanları, domatesleri, tuzu, biberi ekleyip bu terbiyenin etlerle iyice kaynaşması için elinizle biraz karıştırın.
Fırını 180 derecede ısıtın. İki temiz kiremit alın, birini ters yatırın. İçine etleri koyup, düzgünce yayın. Üzerine öyeki kiremiti kapak gibi kapatıp, bir tepsiye yerleştirin. Fırına sürerek 1,5 saat pişirin.
Pişen kenabı fırından alıp, üstteki kiremiti kaldırın. Biraz kuruca olan bu kebabı üzerine ince kıyılmış kekik ve maydanoz serperek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder