Yarım kilo kuru bamya
Kuru arnavut biberi
150 gr tereyağı
3 orta boy soğan, ince kıyılmış
2 su bardağı su
Tuz
Hamuru için;
Yarım su bardağı su
Tuz
2 su bardağı un
Yapılışı:-)
Tereyağını bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Suyu ekleyip bir taşım kaynatın, bamyaları ve kırmızı biberi de tencereye boşaltın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte 30 dakika daha pişirerek ateşten alın. Bir kenarda sıcak tutun.
Hamuru için, bir tencerede suyu tuzla kaynatın. Unu katın, hamur kokusu gidinceye kadar ezerek karıştırıp, iyice pişirin.
Hamuru bir tabağa aktarın. Üzerine bamyaları boşaltarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder