30 Ekim 2012 Salı

Balık Pilakisi

2 adet palamut balığı, dilimlenmiş
3 orta boy soğan, halka halka dilimlenmiş
4 orta boy domates
10 diş sarmısak
1 bağ maydanoz, ince kıyılmış
Tuz, karabiber
6 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke

Yapılışı:-)
Balıkları kenarlı bir balık güvecine yerleştirin. Üzerlerine halka soğan ve domatesleri dizin. Sarmısakları koyup, maydanozu serpin.
Güveçteki malzemenin üzerine tuzu ve biberi serpip, zeytinyağı ve sirkeyi gezdirin. Pilakiyi ateşe oturtup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, üzerini kapatıp yaklaşık 30 dakika pişirin.
Pişen pilakiyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca tabaklara aktarıp, maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder