28 Ekim 2012 Pazar

Baharatlı Kabak Çorbası

5 kabak
25 gr tereyağı
2 çorba kasığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı zerdeçal
6 su bardağı sıcak tavuk suyu
150 gr yoğurt
Tuz ve karabiber
Taze biberiye yaprakları (süslemek için)

Kabakları temizleyip dilimleyin. Soğanı kıyın. Sıvıyağ ve tereyağını eritip, soğanı kavurun. Zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kabağı ilave edip 5 dakika soteleyin. Sıcak tavuk suyunu ekleyip 20 dakika pişirin. Çorba hafif ılıdıktan sonra mutfak robotunda hafifçe ezin. Tekrar tencereye alın. Çok az suyla ezilmiş yoğurdu azar azar ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırın. Taze biberiye yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder