28 Ekim 2012 Pazar

Ispanak Kökü Turşusu

1 kg ıspanak
Tuz
10 diş sarmısak, dövülmüş
Yarım litre sirke

Ispanak köklerini, kökten 7-8 cm uzunluğunda kesin. Bol su ile birkaç kez yıkayıp, süzdürün. Tencerede tuzlu su kaynatın. Kökleri suya atıpiki üç taşım kaynatın ve süzgeçe çıkarın.
Haşlanmış ıspanak köklerini kavanozlara doldurun. Dövülmüş sarmısağı serpiştirin. Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Turşuyu 15 gün bekletip, servis yapın.

Not; pazı kökleri ile de hazırlanabilir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder