29 Ekim 2012 Pazartesi

Ciğer Kebabı

4 adet karaciğer, kuşbaşı doğranmış
2 orta boy soğan, ince kıyılmış
Tuz
500 gr içyağı
5 diş sarmısak, dövülmüş
3 çorba kaşığı sirke
100 gr tereyağı
1 su bardağı et suyu
Maydanoz, ince kıyılmış

Yapılışı;
Ciğerleri bir kaba koyup, soğan ve tuz ile birlikte ovun. İki saat serin bir yerde dinlenmeye bırakın. Çıkan siyah, kanlı suyunu süzün. Ciğerleri yıkamadan şişlere dizin. Üzerlerine içyağı sarın.
Şişleri ızgarada her yanı iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Pişen ciğerleri şişlerden çıkarıp bir sahana koyun. Sarmısak ve sirkeyi karıştırarak üzerlerine gezdirin. Tereyağını ve et suyunu  da ekleyerek sahanı ateşe oturtun. Bir taşım kaynatıp, ateşi kısın ve ciğerleri 5 dakika pişirin.
Pişen ciğerleri ateşten alın. Üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder