Resim çekmeyi unuttum;(
6 tane kemikli koyun yada kuzu eti (omuz kısmı)
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan, kıyılmış
2 elma, kabukları soyulmuş ve ince dilimlenmiş
1 su bardağı et suyu, gerekirse daha fazla ekleyebilirsiniz
Etlere tuz ve baharatı iyice yedirin. Sıvıyağda heriki taraflarını iyice kızartın. Etleri başka bir tabağa alıp, tereyağını etleri kızarttığınız tavada eritin. Soğan ve elmaları ekleyip, soteleyin. Elmalar yumuşayınca et suyunu ilave edin. Etleri yeniden tavaya alıp, pişirin. Bu aşamada eğer ihtiyaç olursa su yada et suyu ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder