125 gr krem peynir
3 çorba kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı artı 1 tatlı kaşığı un
250 gr mantar, ince doğrayın
Yarım su bardağı ince kıyılmış yeşil soğan
1 yumurta
1/4 tatlı kaşığı kekik
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Krempeynir ve 2 kaşık tereyağını karıştırın. 3/4 su bardağı unu ekleyin. Hamuru parşömen kağıdına sarıp, 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Hamuru 24 parçaya ayırın. Küçük kap kek kalıplarınının içine bastırın.
Kalan 1 kaşık tereyağını kızdırıp, mantarları kavurun. Soğumaya bırakın.
Yumurtayı, bir kaşı unu ve kekiği karıştırın. Peyniri ve mantarları ekleyip karıştırın.
Kalıplardaki hamurları üzerine esit olarak dağıtıp 375 F ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis edin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder