Yarım kilo dana yada koyun eti, kuşbaşı
5-6 adet orta boy patlıcan
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı sıcak su
250 gr mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz, karabiber
3-4 sap yeşil soğan
Eti orta boy bir tencereye aktarıp, orta ısılı ateşte suyunu verip, rengi dönmeye başlayıncaya kadar, 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Tereyağını ekledikten sonra 4-5 dakika daha kavurun.
4 su bardağı su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse su ilave edebilirsiniz.
Diğer taraftan , mantarları akan duyun altında yıkayıp, süzün. İster bütün, ister boylamasına ikiye bölerek etin üzerine ekledikten sonra tuz ve karabiberi serpin.
Tencerenin kapağını tekrar kapatıp, etler ve mantarlar iyice yumuşayıncaya kadar , en az 30 dakika pişirin.
Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Çatalla 4-5 yerlerinden delip, közleyin.
Zeytinyağını bir tavada kızdırıp, küp doğranmış biberi kavurun. İnce doğradığınız patlıcanlarıda ekleyip, bir kaç dakika pişirin. Tuzunu biberini ayarlayın. Servis tabağına etlerle birlikte aktarıp, yeşil soğanla süsleyin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder